Tajemství přirozeného opálení: Jak používat bronzer

Proč některé ženy vypadají svěže a opáleně, i když venku padá listí či sníh? Tajemství spočívá v tom, že používají bronzer. Díky němu můžete zářit a vypadat zdravě a odpočatě jako po návratu z dovolené v každém ročním období. Objevte, jak používat bronzer, abyste vypadala, jako byste právě vybalila kufry z exotické dovolené.

Jak používat bronzer Lily LoloJak používat bronzer Lily Lolo

Co je bronzer a k čemu slouží?

Hlavním úkolem bronzeru je dodat pleti přirozený teplý tón a navodit dojem, jako byste strávila den na pláži.

Nejčastěji bývá bronzer v podobě kompaktního nebo sypkého pudru, někdy mívá i krémovou či tekutou podobu. S těmi už je ale složitější pracovat a vyžadují více zkušeností. Pro začátečníky se nejlépe hodí kompaktní bronzer.

Když víte, jak používat bronzer správně, můžete:

  • dodat pleti zdravý, opálený nádech
  • okamžitě rozzářit svůj vzhled, a ubrat si tak opticky pár let
  • jemně vytvarovat obličej bez složitého konturování
  • vypadat odpočatě, i když jste celou noc nespala.

Náš tip: S přibývajícími léty pleť ztrácí barvu a získává šedivý nádech. Proto by zejména ženy 45+ neměly při svých ranních zkrášlujících rituálech na bronzer zapomínat. Zdravá barva pleti dokáže jako mávnutím kouzelného proutku ubrat pár let.

 

Bronzer nebo konturovací pudr?

Nezaměňujte bronzer, jak bývá častým zvykem, s konturovacím pudrem!

Konturování má za cíl vytvářet stíny a následnou hrou světel a stínů opticky tvarovat obličej. Konturovací pudr má obvykle ve srovnání s bronzerem našedlý odstín a je vždy matný, aby stínované oblasti na tváři vypadaly co nejpřirozeněji.

Naopak bronzer je tu proto, aby vám dodal přirozeně opálený, zdravý vzhled jako od sluníčka. Mívá proto teplý podtón a velmi často jemný třpyt, aby pleti navíc dodal rozjasněný vzhled.

Ke konturování můžete použít bronzer, ale vždy raději sáhněte po variantě s matným finišem, aby výsledný efekt zůstal přirozený.

 

Matný vs. třpytivý bronzer: Který je pro vás ten pravý?

Prvním krokem k pochopení, jak používat bronzer, je výběr toho pravého pro vás. Existují dvě hlavní varianty: třpytivý a matný.

1. Jemně třpytivý bronzer

Jemně třpytivý bronzer je ideální pro navození teplého, přirozeně opáleného vzhledu. Je skvělou volbou pro rozjasnění pleti a vytvoření svěžího vzhledu. Tuto variantu bronzeru používáme nejraději.

2. Matný bronzer

Matný bronzer je univerzální pomocník, který můžete použít jak pro navození opáleného, svěžího vzhledu, tak pro jemné konturování a modelování tváře.

 

Krok za krokem: Jak používat bronzer

Jak a kam nanášet bronzer

KROK 1

Naberte bronzer na štětec. Na kompaktní bronzer stačí štětcem párkrát zlehka poklepat. U sypké varianty pootevřete sítko na asi 5 dírek a vyklepejte malé množství do víčka, poté pudr naberte na štětec krouživým pohybem.

KROK 2

Odklepněte přebytečné množství bronzeru ze štětce. Pamatujte, že v případě bronzeru platí víc než jindy, že méně znamená více.

KROK 3

Začněte nanášet bronzer zlehka podél lícních kostí. Pokud si nejste jistá jejich umístěním, nejprve si je nahmatejte. Od jablíček tváří postupujte směrem ke spánkům. Následně bronzer jemně rozetřete do ztracena směrem dolů pod lícní kosti. Důležité je vytvořit plynulý přechod pro přirozeně opálený vzhled.

KROK 4

Naneste bronzer na další klíčová místa obličeje – na vystouplé části čela po stranách nad obočím (nadočnicové oblouky), podél linie vlasů a jemně podél hrany nosu, viz obrázek. Tento krok nevynechávejte, je zásadní pro dosažení přirozeně opáleného vzhledu. Aplikace pouze na lícní kosti nestačí.

KROK 5

Většina z nás má krk mnohem světlejší než obličej. Proto můžete bronzer použít také k jemnému dotónování kůže na krku, a lehce tak sjednotit odstín krku s barvou obličeje.

Jak a kam nanášet bronzer

Náš tip: Třpytivý bronzer nenanášejte dolů do prohlubní pod lícními kostmi – toto místo je vyhrazeno pro konturovací pudr, případně bronzer s matným finišem.

 

Tipy a triky pro dokonalý výsledek

✓ Výběr odstínu: Zvolte bronzer, který je o 1–2 odstíny tmavší než váš přirozený tón pleti. Příliš tmavý bronzer může vypadat nepřirozeně. V případě pochybností sáhněte raději po světlejším odstínu anebo se nám ozvěte, rádi vám poradíme s výběrem.

✓ Příprava pleti: Před aplikací bronzeru se ujistěte, že vaše pleť je dobře hydratovaná a máte nanesený make-up základ.

✓ Vrstvení: Začněte vždy pracovat s lehkou vrstvou bronzeru a postupně přidávejte. Nezkoušejte to naopak, přidat můžete vždycky, ubrat je složitější. Pamatujte, že cílem je vypadat přirozeně opáleně, ne jako byste měla VIP permanentku do solária. 😊

✓ Prolínání je klíč: Vždy důkladně rozetřete okraje doztracena, aby nebyly vidět žádné ostré linie.

✓ Správné umístění: Vyhněte se nanášení bronzeru na celý obličej. Soustřeďte se jen na vystouplá místa. Taková, která se na sluníčku opálí vždy nejdříve.

✓ Nezapomeňte na tvářenku: Jablíčka lícních kostí osvěžte na závěr tvářenkou v růžovém nebo broskvovém odstínu. Teprve až s ní bude váš look kompletní.